clear stamps

Clear Stamps en stamping platform

Clear stamps teksten in Nederlands of Engels

Stempels bestaan uit verschillende materialen en kunnen vele vormen hebben. Bijvoorbeeld de rolstempel, rubber stempel of een clear stamp. Clear stamps zijn doorzichtig, dus daardoor kun je precies bepalen waar je wilt stempelen. Clear stamps zijn gemaakt van acryl of siliconen. Hierbij gebruik je een acrylblok.  Er bestaat zeker verschil in kwaliteit. Wij hebben bij Hobby Factory de gerenommeerde merken. Die daarom garant staan voor succes en veel hobbyplezier. Kies de juiste inkt en cleaner bij de juiste stempel. Kijk ook in de groep van de stempelbenodigdheden.

CraftEmotions clear stamps A6 -tekst NL geboorteCraftEmotions clear stamps A6 -tekst NL gefeliciteerd CraftEmotions clearstamps A6 -tekst NL Lieve groetjes van mij CraftEmotions clearstamps A6 - jarig ballonnen handlettering (NL

Kijk hier in onze webshop voor alle transparante stempels.

Stamping Platform

Waar je zeker plezier aan kunt beleven is een stamping platform. Omdat een stamping platform je helpt bij het herhalend stempelen. Sommige stempels bestaan uit meerdere lagen. Zo zijn er stempels om een roosje te maken. Je stempelt eerst de basis in rood. Dan neem je een tweede stempel die je met zwart beïnkt. Deze heeft de contouren van de roos. Dus zo bouw je het in lagen op, waarbij de stamping platform je helpt om zeer precies te stempelen.

Kijk hoe Tim Holtz eenvoudig uitlegt hoe je dit platform kan gebruiken:

Acryl blokken voor je clear stamps

Acrylblokken worden gebruikt om te stempelen met clear stamps (transparante stempels). De clear stamps blijven aan het blok kleven.

Hobby Factory heeft stempels met teksten of afbeeldingen in de aanbieding. Of het nu gaat om kaarten maken, mixed media, pocket letters en scrapbooken stempelen geeft een mooie dimensie aan jouw werkstukken. Voordelige en goedkope verzending van de stempels is mogelijk doordat wij de kleine formaten als briefpost kunnen versturen. Lees hier over brievenbuspost verzending

Vind hier enkele voorbeelden van Tim Holtz transparante stempels.

Wat zijn clear stamps?

Heldere stempels zijn bekend onder verschillende namen. Ze worden niet alleen acrylstempels genoemd. Je vindt ze ook onder de naam polymeerstempels of transparante stempels. Ze vallen echter allemaal onder de noemer ‘clear stamps’. Wanneer ze aan een acrylblok worden bevestigd, kun je de transparante stempels herhaaldelijk op dezelfde manier gebruiken. Maak ze schoon met babydoekjes.

Kenmerken van Clear Stamps:

 • Ze zijn bijna volledig transparant wanneer ze worden gekocht
 • De stempels zijn enigszins plakkerig waardoor je ze aan een stempelblok kunt bevestigen voor gebruik
 • Ze worden opgeslagen op een achtergrondvel, in een beschermende portefeuille of een houder zoals een cd-hoes
 • Clear-stempels worden afzonderlijk of op een blad met verschillende stempels verkocht

Hoe worden duidelijke stempels gebruikt?

Heldere stempels zijn zeer eenvoudig te gebruiken. Je moet ze wel vóór het stempelen op een glad oppervlak bevestigen.  Hiervoor worden speciale acrylblokken verkocht en deze zijn ideaal. Omdat ze volledig helder zijn en in verschillende vormen en maten te vinden zijn. Ze worden bij gebruik eenvoudig van de beschermende rug verwijderd en aan het blok bevestigd. De stempels worden vervolgens met inkt gedept en als een normale stempel gebruikt. Je kan de clear stempels naar wens combineren of op het blok worden gerangschikt. Dus geeft jou dit een breed scala aan ontwerpmogelijkheden.

Clear Stamps:

De juiste opslag van een stempel is belangrijk om het stempeloppervlak te behouden. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat het nog steeds beelden van topkwaliteit maakt. De meeste transparante stempels worden op de achterkant bevestigd. Er zijn ook andere systemen voor het opbergen van clear-stempels en dit omvat cd-hoesjes of plastic portefeuilles. Sommige stempel fabrikanten verkopen hun stempels in cd-hoesjes en dit maakt ze gemakkelijk op te bergen.

Voordelen van Clear Stamps:

Er zijn veel voordelen van duidelijke stempels, deze omvatten:
Kosten – clear stamps zijn vaak goedkoper dan traditionele stempels
Goedkoper om te leveren – Deze stempels zijn goedkoper te leveren omdat ze licht en minder omvangrijk zijn dan gemonteerde stempels
Gebruiksgemak – de stempels kunnen onmiddellijk worden gebruikt met een enkel acrylblok. Dus zonder lijmen etc. etc.
Nauwkeurig stempelen – de transparante stempels en het clear stamping-blok betekenen dat het eenvoudig is om nauwkeurig stempels te plaatsen
Opslag – transparante stempels zijn eenvoudig op te bergen en nemen niet veel plaats in.

Nadelen van Clear Stamps:

Hoewel duidelijke stempels veel voordelen hebben, hebben ze toch een aantal nadelen. Waaronder:

Verlies van kleverigheid – de stempels kunnen hun plakkerigheid door vuil of stof verliezen (hoewel het wassen van de stempels in water kan helpen om de plakkerigheid te herstellen)
Beeldkwaliteit – veel clear-stempels geven een iets zachter gestempeld beeld dan traditionele stempels.
Scheuren – de stempels zijn zacht en kunnen scheuren wanneer ze van het rugvel worden verwijderd
Fiddly – sommige van de kleine stempels kunnen onhandig zijn om te gebruiken en schoon te maken.
Blokken – blokken zijn nodig om de stempels te gebruiken en dit kan de kosten verhogen

Tips voor het gebruik van duidelijke stempels:

 • Sommige stempels geven betere resultaten weer als ze op een lichtvaardig oppervlak stampen, zoals een muismat
 • Reinig de stempels goed na gebruik. Dit kan je simpel doen met een baby billendoekje. Bewaar ze op een plastic sheet of in een doosje.
 • Stof en vuil moet je voorkomen. De stempels moeten blijven plakken
 • Volg alle specifieke instructies van de fabrikant met betrekking tot het reinigen en opslaan van de stempels
 • Sommige inkten geven vlekken op de stempels, maar dit heeft geen invloed op het gebruik ervan
 • Reinig de stempels in een kom en spoel ze af in een vergiet of afdruiprek
 • Koop bij aankoop een enkel groot acrylblok en dit is groot genoeg voor de meeste stempels

Geef een antwoord

Winkelwagen