Kaarten maken test met menu rechts

Het zelf kaarten maken is een leuke rustgevende bezigheid. Je relaxt hier niet alleen door, je zelfvertrouwen groeit er ook van! Want je zal veel complimentjes krijgen van degene naar wie je de zelfgemaakte kaart hebt verstuurd. Het is een hobby die nooit zal vervelen. Het zelf maken van kaartjes kent eigenlijk alleen maar voordelen:

 1. Als beginner heb je al vrij snel een acceptabel resultaat;
 2. Als je niet weet met welke creatieve hobby je moet beginnen, begin met kaarten maken. Je leert er een hoop van.
 3. Je zal snel in aanraking komen met veel creatieve technieken;
 4. Stijlen zijn grenzeloos;
 5. Combinaties zijn eindeloos;
 6. Dus je blijft leren en ontdekken en dat verveelt nooit;
 7. Laat je inspireren en laat je creatieve geest de vrije loop;
 8. Je kunt voor weinig geld al een de slag. Met wat gekleurd papier, een schaar  en een potje lijm kom je een heel eind;
 9. Je gaat er creatiever van denken;
 10. Iedereen vind het veel leuker om een echt persoonlijke kaart van je te krijgen.
 11. Vind je het moeilijk om te beginnen, kijk in de webshop er zijn pakketjes te koop die je helpen bij het maken van de kaart.

Zelfgemaakte kaartjes, een nuttige hobby of bezigheid

Een bijkomend voordeel van kaartjes maken is dat door de geleerde technieken en je opgedane creatieve vaardigheden, je gemakkelijker om zal gaan met andere creatieve vraag- of werkstukken. In ene gaat bijvoorbeeld het maken van een surprise in ene een stuk makkelijker af. Op onze facebook pagina staan talloze voorbeelden en zijn we nu bezig met instructievideo’s om je op weg te helpen. Klik hier

Eigenlijk zijn kaarten een speciaal soort brieven. De mens schrijft al duizenden jaren brieven en kaartjes kwamen pas later in de middeleeuwen. De kaart werd uiteraard met de hand zelfgemaakt. Toen de industriële revolutie zo’n beetje zijn intrek nam werden de machinaal vervaardigde kaarten zo rond 1843 op de markt gebracht. Min of meer uitgestorven maar we hadden tot zo’n 25 jaar geleden de ‘briefkaart’. Geschikt voor een korte brief of bericht in het zakelijke verkeer.

https://www.instagram.com/p/BQh0bmOh-z_/?taken-by=hobbyfactory.nl

Hierboven zie je een voorbeeld dat we hebben gemaakt en op Instagram hebben gepost. Kijk op sites zoals Insta of Pintrest. Je zult hier veel voorbeelden vinden. Dus kan je hier inspiratie opdoen. Begin met de simpele kaartjes als je begint. Laat je niet overdonderen door de kaarten van gevorderden.

Soorten kaarten

Kaartjes staan altijd in het teken van een speciale gebeurtenis. Niet alleen bij feestelijkheden zoals verjaardagen en het halen van een rijbewijs, maar ook bij ziekte of overlijden sturen we elkaar graag een kaart. Kaartjes geven blijk van medeleven bij een blije of droeve gebeurtenis.

De meest kaarten worden met kerst verzonden. Wie stuurt er niet een kerstkaart tijdens de kerstdagen? Op een dikke tweede plek staan de bekende verjaardagskaarten. Dan komen de kaarten voor andere speciale gelegenheden. Denk aan het behalen van een diploma, geboortekaarten, condoleancekaarten, beterschapskaarten, sterkte!kaarten, valentijnskaarten, dankjewel-kaarten en noem maar op. We hebben zelfs de ‘zomaar’-kaarten.

Nog meer over zelf kaarten maken

zelf kaarten maken tagkaartjes

Maar ook uitnodigingen stuur je in kaartvorm. Denk er eens aan om met kerst, pasen of ander diner of lunch zelfgemaakte menukaarten te maken.

Voorzie je kaart altijd zoveel mogelijk van een persoonlijke boodschap. Er zijn op internet wel sites te vinden die hier tips over geven met bijbehorende voorbeelden. Ook een gedichtje doet het altijd erg leuk op een kaart. Die vind je op de gedichtensite.

Vele soorten kaarten zijn er te maken. De voorbeelden die je hier krijgt zijn op allerlei manieren aan te passen. Je hoeft echt niet precies te doen wat er staat en als je combinaties van verschillende kaarten wilt maken dan is dat echt geen probleem. Je kan verjaardagskaarten maken, beterschapkaarten, zomaar wenskaarten, Moederdagskaarten, Vaderdagskaarten en alle andere soorten wenskaarten. Wij hebben een speciale site opgezet voor het maken van kaarten: www.kaarten-maken.eu

Vind je het moeilijk om te beginnen je vind alle benodigdheden in onze webshop, kijk eens bij Kits & pakketten

[menu name=”Zelf Kaarten Maken”]

Geef een antwoord

Winkelwagen