Scrapbook

Toont alle 2 resultaten

Scrapbook kopen

Je kunt natuurlijk online bijvoorbeeld bij Hema een scrapbook samenstellen. Nog leuker is scrapbooking zelf doen. Vind je het moeilijk om jouw album helemaal vanaf niets te op te bouwen? Dan hebben wij albums in de aanbieding, die alvast zijn voorzien van een kaft en zijn ingebonden. Kijk in deze productgroep. Geloof me, het is echt een kwestie van gewoon beginnen. Wil je advies? Neem gerust contact met ons op, we leggen je het allemaal rustig uit.

Koop in onze online hobby webshop jou materialen

Wij hebben de perfecte scrapbooking materialen en artikelen van beginner tot gevorderden. Je hebt hierdoor altijd voldoende keuze. Ook geven wij workshops die je helpen in de diverse technieken om te komen tot een album die je zelf maakt. Begin makkelijk met voorbedrukt papier en decoraties, neem daarna stappen verder met je eigen stempel en inkt technieken. Niets hoeft in één keer, de het vooral in jouw eigen tempo. Embossen en stansen kan altijd later nog. Fouten maken is er niet bij, maar je leert constant bij met elke pagina die je maakt.

Kijk in onze webgroepen voor mixed media en inkten. Of lees meer over scrapbooken (plakboeken) op Wikipedia

Scrapbook DIY projecten

Ga aan de slag met je eigen scrapbook layouts en vereeuwig op deze manier je speciale herinneringen. Vul je scrapbook albums met prachtige pagina’s die stuk voor stuk een verhaal vertellen en een gevoel delen. Dit kun je doen door gebruik te maken van foto’s, aangevuld met leuke teksten en versieringen. Scrappen kent geen regels. Laat je creativiteit de vrije loop! materiaal zorgt ervoor dat een scrapbook maken nog leuker wordt.

Scrappapier

Een mooi project begint met een mooie basis: de achtergrond van je project. Ga voor scrapbooking papier bijpassend bij het thema van je scrapbook pagina. Scrapbook papier is verkrijgbaar in oneindig veel kleuren en patronen.  Van papier in zomerse thema’s met fleurige kleurrijke patronen tot papier met winterse taferelen. Zelfs aan kerstpapier is gedacht. Voor ieder wat wils dus! Daarom is het zo een veelzijdige hobby.

Scrappen en Snijmallen

Een stansmachine biedt nog meer mogelijkheden voor je paper crafting projecten, zoals scrapbooking. Met behulp van een machine en snij en embossingmallen verkrijg je leuke figuren voor het aankleden en opleuken van je albumpagina’s. Snijmallen kunnen dus worden gebruikt om figuren uit papier te snijden. Met embossingmallen kun je scrapbooking papier embossen. Embossing houdt in dat je je papier voorziet van een reliëfpatroon. Hierdoor krijgt jouw project meer diepte. Zowel snijmallen als embossingmallen zijn in alle bedenkbare figuren verkrijgbaar en zijn een heuse toevoeging aan je project.

Scrapbooken en Stempelen

Stempelen is ook een leuke manier om je layouts aan te kleden. Doordat je stempels te gebruikt, krijgt jouw scrapbook dat unieke uiterlijk. Zorg voor een stamping tool, stempelinkt en stempels. Er zijn diverse soorten stempels verkrijgbaar: houten stempels, tekststempels, clear stempels, rubber stempels en cling stamps. Dus, zoek een leuk figuur of een bijpassende tekst uit en stempel erop los!

Scrapbooking en Embellishments

Je maakt een mooi geheel van je scrapbook layouts door ze te versieren. Er bestaan tal van verschillende soorten embellishments voor jouw projecten. Voor ieder project is er een bijpassende versiering te vinden. Denk bijvoorbeeld aan mooie scrapbook stickers (3D stickers, foam stickers, thickers stickers), washi tape, paperclips, collectables, knopen, kralen, bloemen, tags en nog veel meer.

Daarnaast kun je voor scrapbooken allerlei versiersels, stempels en verf gebruiken. Denk aan stickers, plakparels, houten figuurtjes of washi tape. Zelf heb ik ook een stansapparaat, de Big Shot, waarmee ik met snijmallen vaak leuke figuurtjes uit papier stans. Zo’n stansapparaat is wel een flinke investering en ook de mallen zijn meestal niet goedkoop. Daarom zou ik je aanraden om even te wachten met zo’n apparaat aanschaffen. Mijn Big Shot kocht ik ook pas nadat ik al een paar jaar scrapte en zeker wist dat ik er goed gebruik van zou maken. Zeker in het begin kun je het beste vooral investeren in goed gereedschap en mooi papier en versiersels.

Budgetproof

Het klopt dat scrapbooken helaas geen goedkope hobby is. Op lijm en snij-apparaten kun je in mijn ogen beter niet besparen. Bij Action heb je bijvoorbeeld hele goedkope alleslijm te koop, maar ik merkte dat die na een tijdje loslaat. Daarom koop ik liever de duurdere Aleene’s Tacky Glue bij online hobbywinkels. Die plakt echt alles en ook na een paar jaar laat het papier niet los. Een snij-apparaat is helaas ook niet goedkoop, maar je kunt er vaak jaren mee doen. Goedkope snij-apparaten gaan vaak al na een tijdje kapot en een goed exemplaar is het geld meer dan waard.