Distress inkt

Distress inkt Tim Holtz Ranger Oxide

Met Distress inkt Tim Holtz van Ranger laat u papier er oud, vintage, of beschadigd uitzien. Of geef je het gewoon een prachtige kleur, die nooit zal vervagen. Deze inkt is zuurvrij, niet giftig en droogt langzaam. Hierdoor heeft u de tijd om te mengen, vegen en embossen. Distress Ink reageert op water, dus het loopt verder en sneller uit dan een andere inkt. Zo kunt u met water bijzondere effecten creëren. De kleuren veranderen of vervagen niet door verhitting. Daardoor is Tim Holtz de hofleverancier van dit type inkt.

Kijk hier in onze webshop

Er zijn ontelbare inkt typen waaruit je kan kiezen, maar er is één inkt die echt met kop en schouders boven de anderen uitsteekt. Tim Holtz Distress Inkt is van een hoge kwaliteit en een op watergebaseerd gekleurde inkt, met ongelooflijke kleurvastheid en stabiliteit.Distress inkt Tim Holtz

Voordelen Distress Inkt van Tim Holtz:

  1. Ten eerste: in tegenstelling tot andere inkten, gaat Distress Inkt goed samen met water: hetgeen betekent, dat de kleuren niet uiteenvallen.
  2. Ten tweede: het lost zeer goed op in water en laat zich makkelijk uitspreiden, het laat zich als het ware reizen over het papier voor prachtige kleur effecten.
  3. Last but not least: Distress Inkt blijft langer nat dan andere kleurinkten, dit maakt deze inkt zo bijzonder geschikt voor embossing, kleurblenden en het aanbrengen van schaduw.

Wil je een ander uiterlijk? Deze inkten werken prachtig samen met andere Distress productlijnen, zoals markers, stains, glitter en paints. Met een 100-tal aan kleuren en tinten waaruit je kan kiezen, ben je verzekerd van een palette dat helemaal aan jouw wensen voldoet.

 

Distress Inkt Tim Holtz is een van de beste hobby inkt op de markt. Ontdek hier hoe je Distress Ink op 10 verschillende manieren gebruikt.

Distress inkt Tim Holtz

1. Stempelen met Distress inkt Tim Holtz

Allereerst daar waar voor het gemaakt is, doet het ook het best: stempelen. Distress Inkt van Tim Holtz stempelen heel goed op poreuze ondergronden en kunnen worden gebruikt met rubber en clear polymer stamps. Omdat de inkt op waterbasis is, wees er zeker van dat je stempels vrij zijn van olie.

Haal je voordeel uit de speciale blending eigenschappen van deze inkten door simpele stempeltechnieken te gebruiken, zoals je stempel eerst met water te sprayen alvorens je gaat stempelen. Je krijgt dan een mooie aquarel effect en uiterlijk.

Distress inkt Tim Holtz Distress inkt Tim Holtz

2. Distressing

Vervolgens is één van de meest basale toepassingen van Distress Inkt van Tim Holtz, het verouderen. Daar waar het voor gemaakt is om gemakkelijk papier en andere oppervlakken te doen verouderen en pattineren. Dus dat mooie verweerde uiterlijk geven aan je werkstuk. Het is echt geweldig om grunge, vintage en shabby-chic stijlen te vervaardigen. Probeer inkt aan de randen en op sommige plekken op het oppervlak van papier te gebruiken met een spons of een penseel/kwastje. Het bruine palet van Distress Inks geeft de meest natuurlijke uitstraling, maar experimenteer ook met de zachte kleuren. Het kleuren pallet is onuitputtelijk! Dus laat je fantasie rustig de vrije loop gaan.

Distress inkt Tim Holtz

3. Ink blending

Distress Inkt Tim Holtz steken echt met kop en schouder andere kleurstofinkten uit als het gaat om inkt mengen. De kleuren mengen mooi en kunnen licht of gelaagd worden aangebracht voor een rijke, diepe achtergrond. Om een mooie blended inkt achtergrond te maken, haal inkt uit je Distress inkt stempelkussen met een spons of een foam blendingtool. Werk in cirkelvormige bewegingen, breng voorzichtig inkt aan op het oppervlak, meng de inkt langzaam in deze bewegingen. Lagen van twee of drie inktkleuren samen biedt eindeloze kleurvariaties en een mooie graderingen van de kleur toon.

Distress inkt Tim Holtz

4. Stenciling

Leg een stencil over het papier en breng de distress inkt aan met dezelfe tecniek als dat je zou blenden. Dan houd je het sjabloon stevig vast om beweging te voorkomen, of plak het sjabloon vast met een tijdelijke kleefstof. Verwijder het sjabloon om een prachtig patroon te onthullen.

Watermarked Distress Ink Background

5. Watermarks

Een van de meest onderscheidende kenmerken van Distress Inkt Tim Holtz is de mogelijkheid om water met de inkt te vermengen. Water spreidt de inkt over het oppervlak. Door druppels water toe te voegen aan een geïnkte achtergrond, krijg je prachtige met water gemarkeerde gebieden. Laat het water de inkt uitvloeien. Dan dep je vervolgens met een keukenpapier om te drogen en te voorkomen dat het verder uitvloeit.

Distress inkt Tim Holtz

6. Reverse stenciling

Distress Inks creëren een prachtige achtergrond met reverse stenciling. Daarom zijn we enthousiast over dit product en nogmaals, het mengen van de Distress Inkt Tim Holtz werkt hier uitstekend! Om deze eenvoudige techniek te gebruiken, heeft u alleen een stencil, sommige distress-inkten en een misting-tool nodig. Een misting tool is een spray flesje dat je met inkt of water vult en kan vernevelen over je werkstuk. Breng de inkt aan op het sjabloon, vernevel het met water en breng aan op het oppervlak van het papier. Je krijgt een waterverfpatroon dat de omgekeerde afbeelding van de stencil is.

Distress inkt Tim Holtz

7. Ink transfer techniek

Ink transferring omvat in zijn verschillende vormen het aanbrengen van inkt op een niet-poreus oppervlak, het mengen van de inkt met water en het vervolgens overbrengen naar het uiteindelijke project. Het bovenstaande project voor inktvloeien maakt gebruik van een acrylblok voor het oppervlak. Eerst wordt distress inkt in alle kleuren worden aangebracht op het blok. Dan verneveld met water en vervolgens op het aquarelpapier gestempeld. De prachtige combinatie van de kleuren benadrukt de schoonheid van inkten. Acryl-transparant-vellen of craftsheets werken ook voor deze techniek.

Distress inkt Tim Holtz

8. Direct to paper

Direct-to-paper inking is zo eenvoudig dat je het misschien niet eens een techniek wilt noemen! Hoewel het gemakkelijk is, is het de moeite van het vermelden waard, omdat het een unieke look creëert. U past eenvoudig de inkt uit het ink pad (inkt- of stempelkussen) direct op het papier. U kunt de randen van een laag vegen, de inkt in één vloeiende beweging over het oppervlak aanbrengen of zelfs deze methode gebruiken om texturen te markeren. Dit is bijvoorbeeld een geweldige manier om de textuur van droog reliëf of gekreukt papier te benadrukken.

Distress inkt Tim Holtz

Watercolor Distress Inks Card via Julia Stainton

9. Watercolor

Zoals veel dye inks, zijn Distress Inkt Tim Holtz fantastisch om een waterverf-effect te creëren. Dit betekent dat je geld kunt besparen door geen aparte aquarelverf te hoeven aanschaffen! Omdat Distress Inks zijn geformuleerd om niet als kleur uiteen te vallen, zijn ze de perfecte inkt voor deze populaire stijl.

Gebruik voor het waterverven met Distress Inkt Tim Holtz het inktkussen zelf of een druppel inkt uit de Distress Ink Refills. Om het inkt uit het stempelkussen te krijgen, knijp je gewoon het viltkussen op de binnenkant van het deksel (of op een craftsheet) om wat inkt los te krijgen. Neem de inkt op met een nat aquarel penseel en verf zoals met aquarellen.

10. Photo tinting

Distress Inkten zijn vervaardigd om eigenlijk alle foto’s te tinten. Dus zowel op originele foto’s als op glanzend of mat fotopapier en kopieën gemaakt met inkjet-, toner- of laserkopieerapparaten. Neem de kleur op met een penseel, spons of wattenstaafje en breng de inkt licht aan over de foto. Pas hier op met water. Omdat de meeste foto’s gaan niet goed samen met water.

Geef een antwoord

Winkelwagen