FoamIran Foam flowers

Foamiran – Nu in Nederland te koop

Op deze pagina willen we graag een van de laatste trends op hobbygebied in Nederland met je delen: Foamiran (Foam) Flowers. Hier geven we jou enkele tips en beantwoord de meest gestelde vragen.

Benieuwd naar onze producten, kijk dan in onze webshop op: Foam

Wat is Foamiran?

Foam IranFoamiran is rekbaar materiaal (schuim) met een dikte van 0,8 mm of 0,6 mm en lijkt een beetje op papier, dat gemakkelijk warm te krijgen is. We noemen de dikte omdat dit erg belangrijk is.

Dit is een speciaal soort foam dat speciaal is bedoeld voor het maken van bloemen. Het is geen gewoon foam van 2 mm dik! die je doorgaans in handwerkwinkels kunt kopen. Foamiran bloemen zijn dus jouw eigen handgemaakte bloemen. Je kunt foam in veel kleuren kopen. Er zijn op dit moment zeer vele kleuren verkrijgbaar.

Wat voor soort bloemen kan je ermee maken?

Foamiran 1
Eigenlijk is elke bloem te maken. Laat niets je in de weg staan. Er zijn talloze voorbeelden op youtube en internet te vinden. Waarom Foam Iran?

  1. Je kunt elke gewenste kleur maken
  2. het is heel gemakkelijk om het te kleuren of verven
  3. en makkelijk te vormen als het schuim warm is.

Wat heb je nodig om een ​​foamiran bloemen te maken:

Om deze bloemen te maken heb je een schuim nodig, strijkijzer (niet altijd), bloemenhartjes – edelsteen, parel, knop, alles wat je in het midden wilt plakken, schaar en hete lijm uit het lijmpistool. Dit zijn dus de basismaterialen.

Ik gebruik veel wit schuim omdat het heel gemakkelijk is om het in te kleuren 🙂
Kleur je foam met inkt, pastels, sprays, krijt. Je kunt ook balgereedschappen gebruiken om te helpen bij het vormgeven van je bloemen en een spons of schuimmat. Ik gebruik ook dye inks omdat ik veel foambloemen maak en het is veel sneller met dye inks.
Als je geen stansmachine hebt, kun je bloemblaadjes met een schaar knippen.
Kleuren en inkten voor het maken van bloemen: Je kunt de meeste stansen en ponsen gebruiken om bloemen te maken.
Het is goed om stansen te gebruiken en 4 lagen schuim in één keer te snijden, omdat het het schuim dunner maakt en gemakkelijker te vormen. Bijna al mijn bloemen zijn gemaakt met Rosy Owl kleuren en inkten en deze kleuren zijn ontworpen speciaal voor foamiran bloemen.

Hoeveel bloemen kan ik maken van 1 vel foamiran?

Maak bloemen voor kaarten. Bloemen zijn dan ongeveer 5 cm groot. Van 1 vel foamiran kan ik 4 grote bloemen maken en een paar kleine.

Hoe de bloemen te maken:
1. Knip of snij de bloemen uit
2. Zet het strijkijzer aan en laat het verwarmen op de medium stand, haal vervolgens het stroom eraf.
3. Zet het strijkijzer enkele seconden op het foam. Haal het strijkijzer er af, vouw en rol met je vingers in tot je voelt dat het schuim echt zo dun is als papier.
4. Vouw de bloem open en vorm elk bloemblad.
5. Voor één bloem kun je 2-3 lagen bloemblaadjes gebruiken, plak ze samen met warme lijm uit de lijmpistool
6. Maak een gat in het midden, steek meeldraden door en zet ze vast op de bodem.

Er zijn weinig technieken nodig om bloemen te maken en kijk op youtube voor tal van voorbeelden.

Foam Iran?FoamIran Foam flowers

Foamiran schuim wordt geproduceerd in Iran en is nieuw op het gebied van decoratie. Het is een schuim materiaal dat door zijn maximale dikte van 0,8 mm en warmte uitgerekt kan worden en zijn uiteindelijke  nieuwe vorm behoudt.  Dit product kent vele mogelijkheden omdat voor beschaduwing en inkleuren gebruik kan worden gemaakt van kleurpotloden of droge pastel.Dankzij het foam zijn de bloemen zacht en fluweelachtig, en voelen zij als zijde en natuurlijke bloem aan.

Voor elke leeftijd een mogelijkheid

Foamiran schuim kan gemakkelijk worden gesneden met een schaar, mes, stansen en ponsen. Om het schuim te vormen gebruiken we een strijkijzer ingesteld op een lage temperatuur of een heattool. Je kunt het ook met de handen verwarmen, zodat ook kinderen met het foam kunnen werken. Hierdoor is het dus voor elke leeftijd een leuke bezigheid en voor elke leeftijd het maken van hun eigen bloemen onbeperkt is.

Foamiran wordt steeds populairder onder de mensen bij het scrapbooking, kaarten maken, albums, etc. omdat zij kleine bloemen kunnen vervaardigen.

 

Koop jouw Foamiran in onze webshop

Geef een antwoord

Winkelwagen