Markers en stiften

Wie graag creatief ontwerpt, vindt bij ons een grote diversiteit aan markers en stiften die het resultaat in veel briljante kleuren laten stralen – hetzij bij een ontwerp op papier of op meer bijzondere materialen zoals hout, porselein of metaal.

kijk in onze webshop
Creatieve ideeën stiften en markers op wit en licht papier: markers en stiften voor lichte papier- en kartonondergronden worden vooral gekenmerkt de speciale inkten, die onder andere op waterbasis zijn. Die garanderen enerzijds krachtige kleuren, en verhinderen anderzijds het afvegen en doordrukken van de kleur op de achterkant van het papier. Het maakt niet uit of u piepkleine details op papier of karton wilt tekenen, grotere vlakken wilt opvullen, een persoonlijke belettering wilt ontwerpen of wilt kalligraferen, voor iedere toepassing vindt u bij ons de passende stift:

Marker of stift op licht papier en karton

Papier: materiaal met een eeuwenoude traditie

Wist u dat… er wereldwijd jaarlijks bijna 400 miljoen ton papier wordt geproduceerd? In Duitsland wordt er per hoofd van de bevolking gemiddeld zo’n 250 kilo papier verbruikt. Het waarschijnlijk al 200 v. Chr. uitgevonden materiaal, ontstond oorspronkelijk als afvalproduct van de zijdeproductie. Tegenwoordig bestaat papier uit plantaardige vezels, die voornamelijk uit houtcellulose worden gewonnen.

Creatief zijn met papier

In het dagelijks leven kom je papier overal en in de meest uiteenlopende vormen tegen: als tijdschrift, poster, bankbiljet, toiletartikel en nog veel meer. Maar afgezien van deze toch eerder zakelijke toepassingen kan papier ook prima voor allerlei creatieve ideeën worden gebruikt! Kinderen vinden het prachtig om van papier vliegtuigjes te vouwen, op papier te tekenen en dingen uit papier te knippen. Die fascinatie voor papier kan een leven lang stand houden. Wie graag schrijft, tekent en creatief bezig is, zal dit veelzijdige knutselmateriaal weten te waarderen.

Schrijft u ook in het tijdperk van de digitale communicatie nog steeds graag brieven en kaarten? Dan vindt u in de winkel schrijfpapier (het meest gebruikelijk is papier met een gewicht van 80 g/m²) in de klassieke witte tinten of juist in lekker felle kleurtjes.

Vindt u het leuk om persoonlijke uitnodigingen, verjaardagskaarten, bedankjes of menukaarten te maken? Dan kunt u beter de zwaardere papiersoorten gebruiken – vanaf 225 g/m² spreekt men van karton. Daarmee kunt u bijvoorbeeld uw eigen kerstkaart knutselen.

Maakt u zelf omslagen voor bijvoorbeeld uw notitieboekjes of kookschriften? Of houdt u ervan om zelf een kaart te knutselen? Doet u graag zelf geknutselde kalenders, boekenleggers en fotoalbums cadeau?

Voor iedere toepassing is er het juiste papier. Voor ieder papier is ook precies de goede stift. De calligraphy pen bijvoorbeeld, is uitermate geschikt voor het beschrijven van leuke teksten op foto’s. Zo bent u op authentieke wijze creatief met foto’s bezig. Uw ideeën voor het knutselen met kaarten en foto’s zijn leuk om af en toe eens uit te werken.

Markers of stiften op donker papier en karton

Gebruik kleur voor de achtergrond

Het is tegenwoordig vaak te zien op productverpakkingen, boeken en ook in de reclame: tekst en foto’s komen veel beter uit op een donkere achtergrond. Papier- en kartonsoorten in donkere nuances en kleuren ontstaan door het toevoegen van kleurpigmenten.

Toepassingsmogelijkheden voor donker papier

Laat u inspireren door de kneepjes van het vak uit de verpakkings- en reclamewereld: gebruik papier in warme, vriendelijke kleuren voor persoonlijk vormgegeven kaartjes, cadeauverpakkingen, tafelkaartjes of kleine cadeautjes zoals een boekenlegger, een fotolijstje, mooi versierde verjaardagskaarten of beterschapskaarten. Met gekleurd kaftpapier zien schoolboeken er meteen een stuk leuker uit. Zo wordt leren een plezier! Zelf gemaakte kalenders worden nog overzichtelijker als u voor iedere maand een ander kleurtje gebruikt. Dat zijn maar een paar voorbeelden van de talloze mogelijkheden om gekleurd papier te gebruiken.

Schrijven en tekenen op donker papier: met een goede markers of stiften… geen probleem.

Om teksten en tekeningen op dergelijke kunstwerkjes optimaal tot uiting te laten komen, is het belangrijk het juiste schrijfmateriaal te kiezen. Kleurstoffen, die op een donkere ondergrond worden aangebracht, moeten namelijk een hogere dekkracht hebben dan op ongekleurd, wit materiaal. De inkten van goede markers of stiften uit deze categorie zijn speciaal ontwikkeld voor deze toepassingsgebieden. Zij bevatten namelijk bijzonder goed reflecterende en sterk dekkende kleurpigmenten. Dit kunt u goed zien als u met potlood voorgetrokken lijnen op een tekening natekent. Van de potloodlijnen en de donkere papierkleur eronder is dan niets meer te zien. Trouwens: alle stiften van de 7-serie zijn ook verkrijgbaar in bijzonder sterk dekkende en hoogwaardige metallic kleuren. De kleuren staan overigens ook op structuurpapier erg mooi.

Deze markers zijn bovendien voorzien van verschillende punten, die samen met de inkteigenschappen voor prachtige creatieve effecten zorgen. Bijvoorbeeld kalligrafie: makkelijker dan met een van onze kalligrafie markers, kan mooi schrijven niet worden. Met de speciale platte punt is het heel eenvoudig om zwierige letters met penseelachtige krullen te maken. U kunt hier leren om ook zo mooi te schrijven. De inkt van deze stift kan trouwens ook op gladde oppervlakken, zoals bijvoorbeeld foto’s, zonder te vlekken. Het beste is dat de stiften heel eenvoudig in gebruik zijn.

Glas, metaal, plastic

Creatieve ideeën voor gladde oppervlakken

Waarom zou u zich eigenlijk beperken tot papier of andere zachte materialen om op te tekenen, te schrijven en te schilderen? Harde, gladde oppervlakken zoals glas, metaal en plastic bieden tal van mogelijkheden om creatief bezig te zijn en mooie dingen te knutselen. Juist het spannende contrast tussen een hard oppervlak en mooie, sierlijke lijnen en patronen zorgt bij decoratieve accessoires en siervoorwerpen voor net dat beetje extra.

Schrijven, tekenen, schilderen op glas, metaal of plastic

Glas is een van de oudste materialen van de mensheid: de eerste glazen objecten werden volgens bepaalde bronnen al rond 1600 v.Chr. geproduceerd. Pas later, toen men de techniek van het glas maken wist te verfijnen, werden ook siervoorwerpen en potten van glas gemaakt. Een mooie champagnefles of een jampotje in een opvallende vorm zijn prima geschikt om er een leuk en smaakvol cadeautje of decoratief voorwerp van te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld ook eenvoudig een theelichthouder knutselen die er stijlvol uitziet. Kerstballen krijgen een persoonlijk tintje als u ze met de hand beschildert. Dat staat extra feestelijk! Zoveel inspiratie! De bijzondere uitdaging bij het schrijven, tekenen of schilderen op glas zit ’m in het zeer gladde, gesloten oppervlak van het materiaal.

Klik op de onderstaande links…. bij edding kan je veel inspiratie opdoen.

Inspiraties

Geef een antwoord

Winkelwagen