mixed media

Mixed Media Materialen

Mixed mmixed media materialenedia, nog nooit van gehoord!? Hier leggen we je uit wat het is: het is een leuke creatieve vorm, waarin vele technieken elkaar ontmoeten. Het is letterlijk een mix van allerlei materialen en media. Je gebruikt kant, stof, papier, karton, embellishments, decoraties en deze bewerk je met structuur pasta, verf. Al deze producten kan je verwerken op een hout, canvas of op papier. Dus heerlijk met mixed media materialen, een plamuurmes dikke kwasten, verfrollers of inktsprays  aan de slag! Op papier, karton of een canvas en laat je niet remmen door je gedachten. Ga gewoon intuïtief aan de slag en de mooiste werkstukken zul je maken. Door gebruik te maken van structuurpasta krijgen jouw creatieve producten een reliëf en een 3d effect. Wat weer een heel andere uitstraling geeft aan jouw eigen creatie tot stand gekomen uit jouw fantasie.

In deze productcategorie kom je mixed media materialen tegen die niet in andere categorieën te vinden zijn. Zoals structuurverf en -pasta en acrylverf. In de webshop zijn veel artikelen te vinden die je in jouw werkstukken kan toepassen.

Mixed media materialen

mixed media materialenAl onze hobby artikelen zijn van een onberispelijke kwaliteit en komen van gerenommeerde merken. Deze merken komen vaak uit Amerika. Daar waar onze crafting hobby vandaan komt.  Omdat daar mensen ver van elkaar vandaan wonen, willen ze toch speciale kaarten of brieven naar elkaar sturen. Dan werd er vroeger met restjes papier, stof en lint een leuk pakketje gemaakt en naar elkaar verzonden. Termen die hiermee te maken hebben zijn ATC en Pocket letters. Hieronder vind je een greep uit ons assortiment en de merken zie je dan zoal in onze webshop kunt vinden op dit gebied.

Collage en kunstwerk met gemengde techniek

Dat is eigenlijk de letterlijke vertaling en is alles wat mixen van media betekent. Het zijn verschillende vormen van technieken en materialen die je samensmelt tot één kunstwerk of collage.

Hobby artikelen voor kaarten maken

Zelf kaarten maken met mixed media, is geen vervelende bezigheid. Het is juist boeiend en de mogelijkheden en toepassingen zijn legio! Je kunt met weinig zaken af om kaarten te maken. Een stuk papier, wat potloden, een schaar en eventueel wat plaatjes of een creatieve slag om zelf te tekenen en je komt een heel eind! Dan hoeft deze hobby dus niet duur te zijn. Met mixed media wordt jouw kaart een stuk spannender en krijgt het die mooi look.

Het zelf maken van wenskaarten is een leuke rustgevende bezigheid. Je relaxt hier niet alleen door, je zelfvertrouwen groeit er ook van! Want je zal veel complimentjes krijgen van degene naar wie je de zelfgemaakte kaart hebt verstuurd. Het is een hobby die nooit zal vervelen. Het zelf maken van kaarten kent eigenlijk alleen maar voordelen:

 1. Als beginner heb je al vrij snel een acceptabel resultaat;
 2. Als je niet weet met welke creatieve hobby je moet beginnen, begin met kaarten maken. Je leert er een hoop van.
 3. Je zal snel in aanraking komen met veel creatieve technieken;
 4. Stijlen zijn grenzeloos;
 5. Combinaties zijn eindeloos;
 6. Dus je blijft leren en ontdekken en dat verveelt nooit;
 7. Laat je inspireren en laat je creatieve geest de vrije loop;
 8. Je kunt voor weinig geld al een de slag. Met wat gekleurd papier, een schaar  en een potje lijm kom je een heel eind;
 9. Je gaat er creatiever van denken;
 10. Iedereen vind het veel leuker om een echt persoonlijke kaart van je te krijgen.
 11. Vind je het moeilijk om te beginnen, kijk in de webshop er zijn pakketjes te koop die je helpen bij het maken van de kaart.

Geef een antwoord

Winkelwagen