Card in a Box

Card in a Box – Materialen benodigd

Welke materialen en artikelen heb je nodig om je werkstuk tot een succes te maken:

  • Karton
  • Papier
  • 3d Knipvel
  • 3d Foam tape
  • Schaartje
  • Scherpe hobbymesjes

Beschrijving

Heel speciaal, uniek en indrukwekkend is de Card-in-a-box. Overal vind je informatie over dit soort op blogs, in Cards & Scrap en op Pinterest vliegen ze je om de oren. Het is niet heel moeilijk, maar het resultaat mag er wezen en is overweldigend. Wel kost het een hoop tijd, maar ja, dat geldt toch eigenlijk voor elke hobby ?!

Patroon

Vind een patroon op internet.. Zoek maar op ‘card in a box template’, bijvoorbeeld. Maak er een kartonnen malletje van, zodat je voor een volgende kaart ‘m met potlood alleen maar hoef om te trekken. Dat scheelt een hoop meten.

De basis is eigenlijk 4 vakjes met plakstrook onder, met daarboven 4 vakjes die zijn losgeknipt. De onderkant blijft gewoon open. Ik gebruikte mooi tweezijdig dessinpapier uit de collectie Secret Garden van Graphic45. Als jij een basis maakt met eenvoudig papier, versier dan de zijkanten onder met mooi dessinpapier, net als de BINNENKANT van de bovenste flappen.

Versieren

Binnenin de box doe je 2 van de onderstaande strips, waarop je versierselen (bloemen, vlinders, blaadjes of wat dan ook) plakt, al dan niet op een verhogende plakstrook. Let op de manier van vouwen van de strips, net als de letter Z.

Van bovenaf zie je ook hoe de plakstrips gelijmd moeten worden. TIP: niet alleen op de plakstrips versieringen plakken, maar ook aan de voor- en achterkant binnen.

TIP: let bij het opplakken van de versieringen dat ze niet uitsteken als je de box plat hebt gevouwen. Bij de meesten gaat het in de eerste card-in-a-box een beetje mis op 2 plekken. Sowieso is het handig eerst je kaartformaat te meten met de envelop.

Nou, komend weekend zou je ook eens een card-in-a-box kunnen gaan proberen. Wat ik nog niet meldde: het is leuk om te doen!!!

[siteorigin_widget class=”WP_Nav_Menu_Widget”][/siteorigin_widget]

Geef een antwoord

Winkelwagen