Ornare Kaart

Ornare – Materialen benodigd

Welke materialen en artikelen heb je nodig om je werkstuk, een ornare kaart, tot een succes te maken:

  • Karton
  • Papier
  • 3d Knipvel
  • 3d Foam tape
  • Schaartje
  • Scherpe hobbymesjes

Ornare – Beschrijving

Ornare is een vorm van sierprikken op een kaart. Dit geeft een apart en delicaat reliëf in de kaart. Prikken vanaf de voorkant geeft een ander effect, dan het prikken vanaf de achterkant. Op zich is de techniek vrij simpel, maar het geeft een zeer bijzonder effect aan je kaart. De patronen kenmerken zich van erg eenvoudige tot zeer complex.

Onderschat niet het papaier dat hiervoor gebruikt. Een Ornare patroon komt heel anders over op gewoon kopieer papier dan dat je het doet op vellum. Iedereen heeft het vast wel eens gedaan, je kunt het vergelijken met het prikken dat we vroeger allemaal wel op de kleuterschool hebben gedaan.

Stap1: Je hebt er voor nodig een dubbele kaart en een losse kaart, een prikpatroontje, een prikpen en een prikmatje. Je neemt de losse kaart en legt hem met de achterkant naar boven op een prikmatje.

Stap2: Leg het patroontje erop en prik het met de prikpen in de kaart. Voordat je het patroontje eraf haalt, kijk je eerst even tegen het licht om te zien of je alle gaatjes geprikt hebt.

Stap3: Nu draai je het kaartje om en zie je het patroontje in reliëf aan de voorkant van het kaartje.

Stap4: Dit kaartje plak je op de dubbele kaart. Je kunt de kaart nu verder gaan versieren naar je eigen smaak. Je kunt natuurlijk ook het patroontje direct in de dubbele kaart prikken en hem daarna verder versieren. Je krijgt dan weer een heel ander effect.

TIP!!! Ook kun je een deel vanaf de andere kant prikken. Je kijgt dan omhoogstaande en naar beneden gevormde putjes in de kaart die er beide anders uitzien.

[siteorigin_widget class=”WP_Nav_Menu_Widget”][/siteorigin_widget]

Geef een antwoord

Winkelwagen