Schudkaart

Schudkaart

Schudkaart – Materialen benodigd

Welke materialen en artikelen heb je nodig om je werkstuk tot een succes te maken:

  • Karton
  • Papier
  • 3d Knipvel
  • 3d Foam tape
  • Schaartje
  • Scherpe hobbymesjes

Beschrijving

Een schudkaart is een kaart waar een gesloten venster in zit met schudmateriaal erin. Je kunt het een beetje vergelijken met een sneeuwhuisje, maar dan zonder het water. Je hebt een dubbele kaart nodig en een losse bovenkaart, 3D tape, dubbelzijdig plakband, micavel, een mooi plaatje voor op de achtergrond en schudmateriaal zoals vogelvoer, taartkorrels, rijst, kraaltjes enz. Snij in de losse kaart een passe-partout die ietsje kleiner is dan het plaatje. Leg de losse kaart op de dubbele kaart en trek het passe-partout dunnetjes met potlood na op de dubbele kaart. Dit is de plaats waar je plaatje moet komen.

Rammelaar wenskaart met schudmateriaal Knip nu uit het micavel een stuk dat iets groter is dan het passe-partout. Plak dit vast achter het passe-partout met dun dubbelzijdig plakband. Plak het plaatje op z’n plaats op de dubbele kaart. Leg de losse kaart met het mica met de achterkant naar boven op de tafel en plak 3d tape rondom het passe-partout. Iets van de rand af plakken. Plak langs de buitenrand van de losse kaart dubbelzijdig plakband en haal van zowel het plakband als de tape de beschermlaagjes af. Leg het schudmateriaal op het plaatje, een beetje op een hoopje in het midden.
Gebruik niet te veel want anders zie je niets meer van het plaatje. Neem nu de losse kaart en plak die voorzichtig en secuur op z’n plaats op de kaart. Druk alle randjes rondom goed aan. Nu kun je de kaart verder gaan versieren naar eigen idee en als je de kaart beweegt dan schudt het materiaal in het midden. Heel toepasselijk is bijv een rammelaar op een kaart omdat een rammelaar geluid maakt als je hem gebruikt en de kraaltjes hoor je ook in de schudkaart!

Snij in de enkele kaart een geschikt passe-partout. Leg deze op de dubbele kaart en geef daarop aan waar het passe-partout komt. Plak op de aangegeven plaats het plaatje. Snij uit het mica een stuk dat aan iedere kant ongeveer 1 cm groter is dan het passe-partout. Plak dit met dubbelzijdig plakband achter het passe-partout. Plak rondom het plaatje 3D-tape (of styropor). Leg hierin het schudmateriaal, maar niet teveel, want dan zie je het plaatje niet meer. Haal voorzichtig het beschermlaagje van de 3D-tape af, zodat het schudmateriaal niet gaat schuiven en aan de tape gaat vastplakken. Leg de enkele kaart met het venster erop en druk het goed aan. De kaart kan eventueel nog verder versierd worden met stickers, 3D,enz.

[siteorigin_widget class=”WP_Nav_Menu_Widget”][/siteorigin_widget]

Geef een antwoord

Winkelwagen